Energivejledning

Refshøj Byg & Montage er klar til at rådgive om energirigtig renovering, som kan give besparelser på både energiregning og CO2-udledning.

Hvis du synes, at energiregningen er for høj, eller du vil give klimaet en hjælpende hånd, kan du nu få professionel hjælp og vejledning af en energivejleder. En uddannet energivejleder er en håndværker eller entreprenør, som ud over at være specialist inden for sit eget byggetekniske område også er uddannet til at undersøge, beregne og vejlede om, hvilke energibesparende foranstaltninger, man som husejer kan drage nytte Refshøj Byg & Montage er en af de nye energivejledere.

”Uddannelsen som energivejleder giver mig præcis den viden og de redskaber, jeg har brug for, når jeg skal vejlede husejerne om, hvordan de energirenoverer bedst muligt. Vores kunder vil gerne gøre noget for miljøet og samtidig spare penge ved at energioptimere, men de kan være i tvivl om, hvordan de skal gribe det an. Som energivejleder kan jeg bruge min viden til at give gode, konkrete råd om energirenovering til husejerne.”

Få vurderet energitilstanden

En undersøgelse har vist, at boligejere typisk henvender sig til en håndværker, når de har planer om renovering eller almindeligt vedligeholdelsesarbejde på deres hus. Derfor vil den nye energivejleder få en nøglerolle i fremtidens energirenovering af bygninger. Direktør Michael H. Nielsen fra Dansk Byggeri, der er en af partnerne bag den nye uddannelse, siger:

”Hos en energivejleder får du en helhedsvurdering af din bygnings energimæssige tilstand, og dermed et godt overblik over, hvilke energiforbedrende tiltag der med fordel kan laves. En energivejleder kan udarbejde en plan for den enkelte bygning, hvor der tages stilling til, om det er mest fornuftigt at starte med at udskifte vinduer, isolere loftet, eller om det er mere optimalt at starte med at udskifte et udtjent oliefyr. Med en plan fra en energivejleder kan der spares penge på energiregningen og derigennem ske en reduktion af CO2-udledningen til gavn for klimaet.” 

Uddannelsen som energivejleder udbydes af Dansk Byggeri i samarbejde med Teknologisk Institut, Tekniq, Energitjenesten og Videncenter for Energibesparelser.